דף התוצאות שמנוע חיפוש מחזיר מכיל, בדרך כלל, שני סוגי קישורים:
מנגד, ברוב המקרים לא כדאי גם לקדם ביטויים כלליים מדי, למרות שהם עשויים להיראות אטרקטיביים מאוד בשל נפח החיפוש הגבוה. הסיבה הראשונה לכך היא רמת תחרותיות גבוהה מאוד שקיימת לרוב בביטויים גדולים מאוד, והשניה היא שהגולש כנראה עדיין לא נמצא בשלב שבו הוא בשל לבצע עסקה. מה שמוביל אותנו לסעיף הבא.
זה יגדיל את אחוזי הנטישה באתר, יפחית את זמן השהייה הממוצע בו וישלח לגוגל סיגנל על כך שהאתר שלכם לא ראוי להימצא בתוצאות הראשונות.
מחיר קידום אתרים: כיצד הוא נקבע + ודוגמאות לתקציבים שונים
ללא תוכן האתר שלכם לא יוכל להתקדם בגוגל. כמובן שחשוב לשלב סוגים שונים של תוכן: תמונות, סרטוני וידאו וטקסטים, אולם התוכן העיקרי שלכם באתר צריך להיות טקסט כיוון שזהו סוג התוכן העיקרי שגוגל מתבסס עליו.
נשו להשיג כמה שיותר קישורים מאתרים פופולאריים בתחומכם או בתחומים משיקים על מנת ״להיות חלק מהחבורה״ ולהתקדם בגוגל.
יחד עם זאת, זה תהליך מאד איטי והדרגתי ואל לנו להספיד את עניין הקישורים, בטח שלא בשנה-שנתיים הקרובות.
עדכוני אלגוריתמים: מנועי חיפוש מעדכנים לעתים קרובות את האלגוריתמים שלהם כדי להבטיח שהתוכן הרלוונטי והאיכותי ביותר יופיע בראש תוצאות החיפוש.
פרסומות המשולבות בראש התוצאות או בצידי העמוד, בפרט קישורים ממומנים הקשורים למילות החיפוש more info - קישורים ממומנים (פרסומות).
קידום בגוגל הוא תחום מורכב עם עשרות עד מאות פרמטרים המשפיעים על דירוג האתר בתוצאות החיפוש, אך כאשר מדברים על הפרמטר המשמעותי ביותר (אחרי תוכן כמובן) – מדברים על קישורים נכנסים.
נכון, יש לא מעט עדויות לכך שגוגל מסתכלים על הנוכחות של המותג ברשת מעבר לאזכורים שונים באתרים אלא גם ברשתות כמו פייסבוק, טוויטר, גוגל+ – מבחינת אזכורים, מספר שיתופים ועוד.
השתדלו לשמור על קוד קצר ונקי עד כמה שניתן. אם אינם מתכנתים, מומלץ לשכור את שירותיו של איש מקצוע לשם כך.
ההערכה היא כי כוחו של פרמטר זה ילך ויחלחל לתחומים נוספים עם הזמן ולכן כדאי לכם להיערך מראש ולקחת אותו בחשבון גם אתם פועלים בתחומים אחרים
וידוא כי האתר עומד בדרישות טכניות ושאין בעיות קריטיות שמונעות ממנו לא להתאנדקס או לא להיות מדורג בצורה אופטימלית.